Author Topic: Complete VIC Circuit- but couldnt work? :(  (Read 4692 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Login to see usernames

  • Jr. member
  • *
  • Posts: 9
Complete VIC Circuit- but couldnt work? :(
« on: October 12, 2014, 00:20:16 am »
Hi everyone,
 I have a problem. please help me. I download and built   from
« Last Edit: October 12, 2014, 12:56:52 pm by hgul »

Offline Login to see usernames

  • Jr. member
  • *
  • Posts: 9
Re: Complete VIC Circuit- but couldnt work? :(
« Reply #1 on: October 12, 2014, 17:38:12 pm »
Hi everyone,
 I have a problem. please help me. I download and built   from

 :-[ ???

Online Login to see usernames

  • Administrator
  • Hero member
  • ****
  • Posts: 4441
    • water structure and science
Re: Complete VIC Circuit- but couldnt work? :(
« Reply #2 on: October 12, 2014, 20:27:43 pm »
Hi everyone,
 I have a problem. please help me. I download and built   from

Dear Hgul,

Thanks for showing yr setup.
For years now people are trying to replicate Stans work.
But no succes yet.
Did you ask Tony for help?

Steve

Offline Login to see usernames

  • Jr. member
  • *
  • Posts: 9
Re: Complete VIC Circuit- but couldnt work? :(
« Reply #3 on: October 12, 2014, 21:32:34 pm »
Thanks for your answer Steve. yes  I asked and mailed to Tony , and waiting for answer. :-[ 

Online Login to see usernames

  • Administrator
  • Hero member
  • ****
  • Posts: 4441
    • water structure and science
Re: Complete VIC Circuit- but couldnt work? :(
« Reply #4 on: October 12, 2014, 21:43:30 pm »
Maybe we can help if you make a schematic of your setup.
How does yr VIC looks like?
How many turns per coil, wire thickness and winding directions, etc etc?
I seen on Tony,s documents that he had some ideas of his own, which where not the real vic setup of Meyer.

cheers

Offline Login to see usernames

  • Jr. member
  • *
  • Posts: 9
Re: Complete VIC Circuit- but couldnt work? :(
« Reply #5 on: October 12, 2014, 21:54:54 pm »
thanks for your help Steve. I usede Tony circuit from his website
http://www.globalkast.com/documentation.htm
http://www.globalkast.com/docs/VIC_Transformer_&_Cavity.pdf
http://www.globalkast.com/docs/VIC_Circuit_Production_Eagle-5.10.0_Files.zip

I make all of them how written in schematic . working on nearly 2,5 months :(

Online Login to see usernames

  • Administrator
  • Hero member
  • ****
  • Posts: 4441
    • water structure and science
Re: Complete VIC Circuit- but couldnt work? :(
« Reply #6 on: October 13, 2014, 20:20:07 pm »
If i remember correctly, the two choke and their connections are not hooked up well.
All coils must be wind in the same direction as well.
My 2 cents is to start slowly with 2 volts on the primary, see if you can find resonance and then tune up.
Also use a 70 ohm resistor over the primary...

For now that what i know...

Offline Login to see usernames

  • Global Moderator
  • Hero member
  • ****
  • Posts: 3607
Re: Complete VIC Circuit- but couldnt work? :(
« Reply #7 on: October 15, 2014, 21:27:58 pm »
Hello Steve,

im doing many tests too here.. no results...

i think theres something on the winding of the chokes that can makes its resonant frequency lower somehow.. mine are resonating at 30khz or so.. i used insulation between each layer...

i get the step charging i guess... but no bubbles at all...

Welcome hgul keep strong.. its kind of a hard way to get it done... i think you better get the cell like meyer or steve did and start testing.. .it simply wont come out of of nothing! Believe-me... we are into this since many years.. .

if we can help you in anyway let us know.... as steve said try show the schematics of your coils..

Good luck!