Ionizationx: a clean environment is a human right!

Electronics => Best WORKING circuits for WFC => Topic started by: hgul on October 12, 2014, 00:20:16 am

Title: Complete VIC Circuit- but couldnt work? :(
Post by: Login to see usernames on October 12, 2014, 00:20:16 am
Hi everyone,
 I have a problem. please help me. I download and built   from www.globalkast.com  , by  tony woodside,   Complete VIC Circuit  .  Everything is  ok ,  I use 12 volt but it couldn't work. Where  am I is wrong. I havent  make any adjust. I added  some pictures . only two leds lighting .  Also I couldnt  get any square wave in oscilloscop :(. is there anyone to help me ?
Thanks
Title: Re: Complete VIC Circuit- but couldnt work? :(
Post by: Login to see usernames on October 12, 2014, 17:38:12 pm
Hi everyone,
 I have a problem. please help me. I download and built   from www.globalkast.com  , by  tony woodside,   Complete VIC Circuit  .  Everything is  ok ,  I use 12 volt but it couldn't work. Where  am I is wrong. I havent  make any adjust. I added  some pictures . only two leds lighting .  Also I couldnt  get any square wave in oscilloscop :(. is there anyone to help me ?
Thanks

 :-[ ???
Title: Re: Complete VIC Circuit- but couldnt work? :(
Post by: Login to see usernames on October 12, 2014, 20:27:43 pm
Hi everyone,
 I have a problem. please help me. I download and built   from www.globalkast.com  , by  tony woodside,   Complete VIC Circuit  .  Everything is  ok ,  I use 12 volt but it couldn't work. Where  am I is wrong. I havent  make any adjust. I added  some pictures . only two leds lighting .  Also I couldnt  get any square wave in oscilloscop :(. is there anyone to help me ?
Thanks

Dear Hgul,

Thanks for showing yr setup.
For years now people are trying to replicate Stans work.
But no succes yet.
Did you ask Tony for help?

Steve
Title: Re: Complete VIC Circuit- but couldnt work? :(
Post by: Login to see usernames on October 12, 2014, 21:32:34 pm
Thanks for your answer Steve. yes  I asked and mailed to Tony , and waiting for answer. :-[ 
Title: Re: Complete VIC Circuit- but couldnt work? :(
Post by: Login to see usernames on October 12, 2014, 21:43:30 pm
Maybe we can help if you make a schematic of your setup.
How does yr VIC looks like?
How many turns per coil, wire thickness and winding directions, etc etc?
I seen on Tony,s documents that he had some ideas of his own, which where not the real vic setup of Meyer.

cheers
Title: Re: Complete VIC Circuit- but couldnt work? :(
Post by: Login to see usernames on October 12, 2014, 21:54:54 pm
thanks for your help Steve. I usede Tony circuit from his website
http://www.globalkast.com/documentation.htm
http://www.globalkast.com/docs/VIC_Transformer_&_Cavity.pdf
http://www.globalkast.com/docs/VIC_Circuit_Production_Eagle-5.10.0_Files.zip

I make all of them how written in schematic . working on nearly 2,5 months :(
Title: Re: Complete VIC Circuit- but couldnt work? :(
Post by: Login to see usernames on October 13, 2014, 20:20:07 pm
If i remember correctly, the two choke and their connections are not hooked up well.
All coils must be wind in the same direction as well.
My 2 cents is to start slowly with 2 volts on the primary, see if you can find resonance and then tune up.
Also use a 70 ohm resistor over the primary...

For now that what i know...
Title: Re: Complete VIC Circuit- but couldnt work? :(
Post by: Login to see usernames on October 15, 2014, 21:27:58 pm
Hello Steve,

im doing many tests too here.. no results...

i think theres something on the winding of the chokes that can makes its resonant frequency lower somehow.. mine are resonating at 30khz or so.. i used insulation between each layer...

i get the step charging i guess... but no bubbles at all...

Welcome hgul keep strong.. its kind of a hard way to get it done... i think you better get the cell like meyer or steve did and start testing.. .it simply wont come out of of nothing! Believe-me... we are into this since many years.. .

if we can help you in anyway let us know.... as steve said try show the schematics of your coils..

Good luck!
Title: Re: Complete VIC Circuit- but couldnt work? :(
Post by: Login to see usernames on October 15, 2014, 22:26:07 pm
Thanks for your answer and couraging me  sebosfato :)

I read Tonys message on this forum and use his pcb from his site . also I asked him is it ok. maybe I make some mistake while structred  parts of circuit.
anyway no problem. I am studying and reading about stanley meyer, :)
Title: Re: Complete VIC Circuit- but couldnt work? :(
Post by: Login to see usernames on October 15, 2014, 22:50:39 pm
hi friends Steve and Sebosfato
Is there any users  or install manual about Tony woodside pcb circuit. Do you know ?
I mean after instructed circuit like Tonys make, what must we do for perfect work circuit? is there any document about this? do you know ? Thanks so much